Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

APDOVANOJIMAI. Ugniagesiai sulaukė pripažinimo

Lietuvos kaimo tinklo rengiamų 2021 m. Ateities kaimo kūrėjų apdovanojimų (AKKA) nominacijoje „Gerovės kūrėjai“ Rokiškio rajono ugniagesių savanorių draugijos projektas „Ugniagesių savanorių priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo paslaugų skatinimas Rokiškio rajone“ Nr. ROKI-LEADER-6B-I-1-6-2018 / 42VS-PV-18-1-06622-PR001 pelnė antrąją vietą. 

Projekto administratorė Vaida Barauskienė priimdama apdovanojimą, dėkojo komandai ir visiems, patikėjusiems projekto idėja - savivaldybei, savivaldybės priešgaisrinei tarnybai, vietos veiklos grupei.

Raimondos Stankevičiūtės-Vilimienės foto.

Sveikinadamas apdovanojimų ceremoniją Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, taip pat kaip įsimintiną pavyzdį paminėjo rokiškėnų projektą už tai, kad nevyriausybininkai kuria projektus atsiliepdami į viešųjų paslaugų trūkumą atokiose teritorijose, pildo spragas, prisidėdami prie gerovės valstybės kūrimo visur, kur žmonės begyventų.

Priminsime, kad rokiškėnai ugniagesiai savanoriai įsigijo įvairios įrangos kaminams prižiūrėti ir gesintuvams pildyti ir sėkmingai, pasitelkdami organizacijos savanorius, teikia šias paslaugas žmonėms.

- - - 

Projektui finansavimas skirtas iš Rokiškio kaimo strategijos 2014-2020 lėšų. "Organizatoriai projektą vertino palankiai ir vykdytojai sulaukė apdovanojimo bei mūsų bendruomenės šilčiausio palaikymo. Tai labai džiugi žinia" - įspūdžiais iš apdovanojim pasidalijo Rokiškio rajono VVG strategijos administravimo vadovė Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė.

2021 metų Ateities kaimo kūrėjų apdovanojimų konkursas yra skirtas Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 programos geriesiems projektų pavyzdžiams, sėkmės istorijoms populiarinti. 

Atrankoje buvo numatytos 5 nominacijos:

„Inovatyvus ūkis“ - apdovanojimas už inovacijų diegimą žemės ūkio srityje;
„Inovatyvus verslas“ - apdovanojimas už inovacijų diegimą ne žemės ūkio verslo srityje;
„Partnerystės galiūnai“ – apdovanojimas už sėkmingą partnerystę vykdant veiklą;
„Gerovės kūrėjai“ – apdovanojimas už pažeidžiamų ir kitų tikslinių grupių įtrauktį skatinančių paslaugų kūrimą ir plėtrą;
„Drauge su gamta“ –  apdovanojimas už aplinkai draugiškų metodų taikymą ūkininkaujant bei plėtojant miškininkystę.

Pirmajame konkurso atrankos etape buvo atrinkta daugiau nei 40 gerųjų projektų pavyzdžių pagal visas nominacijas. Antrajame atrankos etape dirbo darbo grupė, sudaryta iš ŽŪM, NMA ir Vietos veiklos grupių tinklo specialistų ir ekspertų. Darbo grupės nariai atrankos laimėtojų eilę sudarė balsavimo būdu.

Konkurso laimėtojų pagerbimas vyks 2021 m. birželio 17 d. nuotoliniu būdu, naudojantis „Microsoft Teams“ programą. Renginio pradžia 14:00 val.

Plačiau apie renginį (spausti čia)

Rokiškio ugniagesiai savanoriai per projektą įsigijo keltuvą.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai