Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Bendruomenių lyderiai susitiko su meru

Lapkričio 6 dieną Rokiškio rajono vietos veiklos suorganizavimo rajono bendruomenių lyderių susitikimą su Rokiškio rajono meru Ramūnu Godeliausku.

Pagrindinis bendruomenes pastaruoju metu "kaitinęs" klausimas - komunaliniai mokesčiai - atsakytas: meras ir jo komanda ieško kompensavimo mechanizmų. M. Ulevičienės foto

Susitikime taip pat dalyvavo administracijos direktoriaus pavaduotojas Valerijus Rancevas, mero patarėja Justina Daščioraitė.

Pagrindinis klausimas - bendruomenių panaudos sutartimis valdomos patalpos, už kurių komunalinius mokesčius, patikino meras, bendruomenėms iš savo lėšų tikrai neteks mokėti. Kol kas ieškoma kompensacinių mechanizmų.

Kitas aktualus klausimas - kitus metus rajono taryba nori skelbti bendruomenių metais, todėl meras klausė, kaip savivaldybė galėtų prisidėti prie bendruomenių veiklos, skatinimo. Sutarta, kad bendruomenės savo pasiūlymus pateiks VVG, o ši, susisteminusi informaciją, ją pateiks merui.

Taip pat meras pateikė siūlymą apsvarstymui dėl galimybės bendruomenėms dalyvauti teritorijos aplinkos šienavimo paslaugų pirkime, taip pradedant galvoti apie tvaresnį - socialinį verslą.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai