Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Bendruomenių šventė bus tęstinė

 

Šventės "Tik kartu mes sėkmingi" aptarimo dalyviai pritarė, kad bendruomenių susibūrimo šventė reikalinga ir ji bus tęstinė. A.Baltuškaitės nuotr. 

Juodupėje – mažojoje kultūros sostinėje surengta pirmoji bendruomenių šventė „Tik kartu mes sėkmingi“ taps tradicine. Ją numatyta rengti kasmet, bet keisti vietovę.

Šventės aptarime, kuriame dalyvavo rajono meras Ramūnas Godeliauskas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Valerijus Rancevas, Juodupės  miestelio bendruomenės pirmininkas Zenonas Viduolis,  kaimo bendruomenių asociacijos pirmininkė Ina Kalnietienė, Juodupės seniūnijos seniūnas Valdas Adamonis,  Juodupės seniūnaitė Daiva Bliudžiuvienė, Rokiškio rajono VVG pirmininkė Raimonda  Stankevičiūtė – Vilimienė, projekto vadovė Milda Ulevičienė  bei Rokiškio r. VVG savanorė Rugilė Balčiūnaitė, kalbėta apie taisytinas klaidas, pasidalinta nuomonėmis, pateiktos pastabos.

Rajono meras R.Godeliauskas pastebėjo, kad šventė buvo puiki ir ją reikia plėtoti. Tačiau, anot jo,  reikia nuspręsti ar ši šventė bus skirta žiūrovams , ar pačioms bendruomenėms. Jo teigimu, šventėje reikia rasti daugiau būdu, kaip apjungti bendruomenes.  Šiai nuomonei  aptarimo dalyviai pritarė – šventei reikėtų sąskrydžio turinio.

R.Stankevičiūtė  - Vilimienė paprašė, kad rajono savivaldybė, jei bendruomenių šventei surengti nebūtų gauta projektinių lėšų (o jų reikia apie 3 tūkst. Eur.), tokią sumą  tradicinei šventei numatytų atskiroje biudžeto eilutėje. Taip pat diskutuota dėl jaunimo pritraukimo, renginio datos perkėlimo į birželio mėnesį, savanorių pritraukimo bei renginio formato.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai