Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

BENDRUOMENĖSE: būkime stiprūs, būkime išvien laisvėje

Ukrainos palaikymo akcijos telkėjai Onuškyje.

Rokiškio krašto bendruomenės siunčia užfiksuotas akimirkas iš savo akcijų, kurios skirtos Ukrainos žmonių palaikymui. Nuo vasario 24 d. Ukraina kovoja priešakinėse Europos linijose su diktatorių putino ir lukašenkos kariuomenėmis. Vyksta civilizacinis karas, kurio svarbiausią pirmąjį frontą teko dalia atlaikyti didvyriškai Ukrainos tautai. Visas demokratinis pasaulis mobilizuoja paramą. O Rokiškio krašto žmonės visuose kampeliuose telkiasi į Ukrainos palaikymo akcijas (nuotraukas iš bendruomenių žiūrėti toliau).

Rokiškio rajono savivaldybė skelbia esanti pasirengusi apgyvendinti Ukrainos gyventojus savivaldybės pastatuose Obeliuose, Panemunėlio glž. st., bendruomenės taip pat pasiūlė savo patalpas - Kriaunos, Panemunis, Pandėlio parapija. Savivaldybė taip pat kviečia gyventojus, turinčius laisvo gyvenamojo ploto, solidarizuotis ir suteikti galimybę apsigyventi Ukrainos žmonėms. 

Savivaldybė registruoja apgyvendinimo pasiūlymus, kontaktai: 

 

Kovo 1 d.

Pandėlyje

Pandėliečiai dalijasi savo emocijomis iš Pandėlyje surengtos pilietinės Ukrainos palaikymo akcijos. Kultūros darbuotojai teikia nuotraukas ir pasakoja: "Solidarizuodamiesi su Ukraina atšaukėme Užgavėnes - seną žiemos šventę, kurios paskirtis – išvyti žiemą, prisišaukti pavasarį. O Gavėno viliones ir visas persirengėlių palydos linksmybes atidėjome kitiems metams, kadangi suprantame, jog už Lašininio ir Kanapinio kovą šiuo metu yra kur kas labiau svarbesnių visiems rūpestį keliančių dalykų. 
Esame kartu su ukrainiečiais mintimis ir maldomis, kartu išgyvename šias sunkias akimirkas. AČIŪ visiems atėjusiems miestelėnams, klebonui Albertui Kasperavičiui, seniūnui Algirdui Kuliui, AČIŪ pradinukams ir jų mokytojai Renatai Kiburienei, ateitininkams ir jų vadovei Eglei Glemžienei už didžiausią pulką paukštukų, uždegtas žvakutes žuvusiems Ukrainoje už Laisvę, už bendrą maldą, tylos minutę, pasikalbėjimą. 
Po pasibuvimo prie laužo Ukrainos respublikos vėliava iškelta šalia mūsų valstybės vėliavos prie seniūnijos pastato. Ji liudys palaikymą Ukrainai ir tai, kad mes negalime likti nuošalyje, negalime likti abejingi Ukrainos likimui, negalime pritarti Rusijos agresijai ir karo veiksmams prieš nepriklausomą Ukrainos valstybę. Mes sakome NE karui. Mes norime TAIKOS! Šlovė Ukrainai!"

Akimirkas Pandėlio akcijoje užfiksavo Renata Bernatonienė

Onuškyje

 

Kituose mieteliuose Ukrainos palaikymo akcijos 

Vasario 26 d.

Panemunyje

Panemunio bendruomenės salėje pirmųjų pavasario šauklių - gluosnių ir karklų - kačiukų puokštė pasipuoše Lietuvos ir Ukrainos spalvų kaspinais.

Panemunio bendruomenės bibliotekininkė Elena Baronienė Ukrainos palaikymo atributais papuošė pagrindinį bendruomenės susitikimų centrą.

Vasario 25 d.

Juodupėje

 

Ukrainos palaikymo akcija Juodupėje.

Facebook savo poste juodupėnai parašė: Juodupės seniūnija ir jos gyventojai solidarizuojamės su Ukrainos žmonėmis. Esame su Jumis, palaikome Ukrainą ir Jūsų laisvę. Atsimename ir žinome laisvės kainą.
Kviečiame mūsų bendruomenės gyventojus palaikyti Ukrainą skiriant finansinę paramą VšĮ Mėlyna ir geltona ( "Blue/Yellow").

 

Vasario 24 d.

Mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje - Panemunėlyje

Laibgaliuose

Lailūnuose

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai