Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Himnas ant 101-ojo piliakalnio

Lietuvos valstybės Karaliaus Mindaugo dieną, kai visa Lietuva sustojo ant piliakalnių, kad nuo jų į pasaulį pasklistų lietuviška tautinė giesmė, Rokiškio krašto panemunėliečiai, neturėdami senovėje supiltų piliakalnių, bet turėdami gamtos suformuotą ir moderniai įrengtą aukštumą - Struvės geodezinio lanko punktą, kaip patys šmaikštauja  - Lietuvos 101-ąjį piliakalnį, būrėsi tautiškai giesmei čia -į Gireišius.

Idėja prie Struvės paminklo jungti abiejų Panamunėlių žmones kilo kultūros darbuotojai Audronei Šakalienei, ją smagiai pasigavo kraštietė, politikos mokslų specialistė Vaida Morkūnaitė, kuri į šią akciją įsijungti savo kraštiečius per įvairias komunikacines priemones traukia jau keletą metų. Ir Vaida, ir Audronė, o kartu su jomis ir Panemunėlio seniūnė Dalia Dubenčiukienė, ir rajono mero pavaduotojas Egidijus Vilimas, ir miestelių bendruomenių pirmininkai -  Sigita Veiverienė, Romualdas Kaminskas, ir seniūnaičiai -  Nijolė Čepukienė, Vidmantas Zakarka, ir labai gausus būrys šalia paminklo įsikūrusių miestelių ir kaimų žmonių bei atsitiktinai pravažiuojančių ir himnui stabtelėjusių pakeleivių buvo didelės istorinės akimirkos euforijoje.

Kaip Audronė Šakalienė, dėkodama žmonėms už aktyvų dalyvavimą, sakė, "... Panemunėlio krašto žmonėms, likimas dovanojo istorinę vietą UNESCO saugomą Struvės geodezinio lanko Gireišių punktą. Todėl tereikia rasti savyje išminties ir kūrybinių minčių būtent iš šio punkto nuolat skelbti žinią apie savo tėviškę."

Raimondos Stankevičiūtės-Vilimienės foto. Daugiau nuotraukų https://www.facebook.com/StruveLTGireisiai/

 

 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai