Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Jubiliejai bendruomenėse

Per praėjusį ilgąjį šventinį savaitgalį net dvi Rokiškio krašto bendruomenės šventė jubiliejines sukaktis: viena pirmųjų Rokiškio krašte Laibgalių bendruomenė minėjo 20-ties veiklos metų, Panemunio - 10-ties metų. Abi bendruomenės yra VVG narės, todėl dovanų sulaukė laikrodžių, kad galėtų skaičiuoti turtą - gerų kaimynų kuriamą gerą laiką.

Solidų bendro darbo, aktyvios savanorystės metų kraitį turinti Laibgalių bendruomenė buvo pagerbta Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto padėka už tradicijų kūrimą ir jų puoselėjimą, „Jūsų tradicinė „Rudeninių gandrinių“ šventė yra unikali ir gražus bendruomenės išradingumo pavyzdys. Ir toliau būkite susitelkę ir kurkite bei puoselėkite savo krašto tradicijas“, - rašoma tekste. Padėką bendruomenės pirmininkei Vandai Cicikai (nuotraukoje kairėje) įteikė komiteto pirmininko pavaduotoja, profesorė Vilija Targamadzė.

"Gandrinės" yra tradicinė laibgaliečių šventė, kuriai linksmas programas parengia gatvių kvartalų kaimynai, visada sveikina miestelio jaunimas, o bendruomenė drauge su seniūnija pagerbia miestelio sukaktuvininkus, naujagimius, naujakūrius, gerų darbų rėmėjus ir atlikėjus. "Gandrinės" - tarsi šeimos sambūris, kur be dėmesio nelieka nė vieno.

Laibgalių bendruomenės šventės reportažas:

Rokiskio sirena (spausti čia)

Gimtasis Rokiškis (spausti čia)

Dėmėsys kiekvienam savo miestelio žmogui it iš gausybės rago pylėsi ir kitoje - Panemunio bendruomenėje. Bendruomenė savo 10-ties metų sukaktį šventė per prapapijos pagrindinius Žolinės atlaidus. Vitalija Pivoriūnienė, bendruomenės pirmininkė vis bandė atsiprašyti kaimynų, kurių galbūt pavardžių nepaminėjo, bet žmonės tik juokėsi, - nes scenarijuje išminėti vardais buvo absoliučiai visi, nes nė vieno nebuvo nenusipelniusio gero žodžio.

Gimtasis Rokiškis (spausti čia)

Akimirkos iš Laibgalių "Gandrinių"

Bendruomenę sveikino Laibgalių jaunimas.

Vėliavą kėlė viešnia Seimo narė Vilija Targamadzė ir Jūžintų seniūnas Vytautas Stakys.

Akimirkos iš Panemunio

Panemunio bendruomenės pirmininkė Vitalija Pivoriūnienė apžvelgė bendruomenės 10-metį ir išminėjo visus miestelio gyventojus, prisidėjusius prie miestelio klestėjimo ir bendruomenės gerų darbų.

Bendruomenės jubiliejinį tortą pjauti buvo patikėta krikštatėviams vvg-iečiams: Raimondai Stankevičiūtei - Vilimienei ir Vytautui Viliui.

Panemuniečiai šiltai sutiko kiekvieną svečią - ir Pandėlio vokalinį ansamblį (nuotraukoje), ir Rokiškio kultūros centro senųjų šokių kolektyvą ir kaimyninių bendruomenių atstovus, atvykusius pasveikinti.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai