Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Juodupėnai sieks išliekamosios vertės

Juodupės bendruomenė, pernai išsikovojusi Lietuvos mažosios kultūros sostinės vardą, vasario 15 dieną rengia jos atidarymo šventę. Bendruomenės pirmininkas Zenonas Viduolis nori, kad jų šiemetinis darbas turėtų išliekamąją vertę, kad dalis renginių Juodupėje taptų tradiciniais.

Juodupės bendruomenės pirmininkas Zenonas Viduolis ir Juodupės bendruomenės tarybos narė Lina Meilutė -Datkūnienė tikisi, kad daugelis "Mažosios kultūros sostinės renginių"  taps tradiciniais.
A. Baltuškaitės foto

Kaip į mažosios kultūros sostinė vardą reaguoja miestelio gyventojai?  „Džiaugiasi. Į pirmą pasitarimą atėjo apie 50 žmonių. Svarbu, kad atėjo daug jaunimo. Įsijungė gimnazijos, vaikų darželio ir kitų įstaigų kolektyvai“, - pokalbį pradėjo bendruomenės pirmininkas Z.Viduolis.

Juodupėnai sudarė 15 žmonių darbinę grupę, kuriai ant pečių teks nešti renginių organizavimo naštą. O jų nusimato daug ir įvairių. Aktyvi bendruomenės narė Lina Meilutė – Datkūnienė neslepia, kad jei ne kultūros sostinės vardas daug numatytų renginių Juodupėje tikrai niekas nebūtų rengę. Pasak jos, pirmiausia pradėta ieškoti kraštiečių. Ir rasta. Jau dabar veikia dailininkės Eglės Petraitytės – Talalienės paroda. Juodupė – jos senelių kraštas. Pakviesta ir profesionali fotografė Neringa Rekašiūtė. Jau numatyta jos darbų paroda.

„Suradome ir daugiau žinomų ir įdomių kraštiečių. Tai – Panevėžio apygardos teismo teisėjas Ričardas Gilys, Aukščiausiojo teismo teisėjas Eligijus Gladutis, žurnalistė Elena Tervidytė, pilotas Darius Dabrega, gydytojas onkologas Jonas Korsakas , architektas Gediminas Putvinskas. Į atidarymą atvyks  architektas Arvydas Karalius. Jis mums atveš dokumentą, kuriame pirmą kartą buvo paminėtas Juodupės mietelis‘, - pasakojo kultūros sostinės vardo iniciatorė L.Meilutė - Datkūnienė.

Anot bendruomenės pirmininko,  pasirengimo darbai prasidėjo jau pernai. Teko aplankyti net kelių miestelių bendruomenes, kurios turėjo mažosios kultūros sostinės titulą. Domėtasi patirtimi.

Mažosios kultūros sostinės pirmasis renginys prasidės Juodupės gimnazijoje. Čia bus pristatyta Juodupės miestelio istorija. Iš gimnazijos lydint Biržų ir Pasvalio orkestrams dalyviai atžygiuos į miestelio centrą, kur renginys tęsis.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai