Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Kaimo bendruomenės. Spalis - siūlymų formulavimo mėnuo

Rugsėjo 22 d. vietos veiklos grupė inicijavo susitikimą su kaimo bendruomenėmis aptarti strategijos priemonėms ir kitoms aktualijoms. Iki spalio pabaigos bendruomenės paprašytos pateikti savo siūlymus ir įžvalgas.

  1. Dėl Strategijos priemonių ir kitų aktualijų. Pristatytos priemonės, lėšų likučiai ir VII kvietimo (vyks 2021 m. anksti pavasarį) projektinių veiklų temos. Bendruomenių lyderiai paprašyti per spalio mėnesį su aktyvu aptarti idėjas ir norus įsitraukti į Startegijos priemonių įgyvendinimą. Iš anksto reikia planavimo todėl, kad partneris savivaldybė suformuotų tinkamus finansinius pajėgumus prisidėti prie bendruomenių projektų.
  2. Dėl kaimo bendruomenių šventės "Tik kartu mes sėkmingi". Buvo aptarta patirtis ir kitų metų šventės idėjos. Šventės organizatoriai buvo anksčiau susitikę ir apibendrino pastabas ir pasiūlymus: kad šventė turi būti tradicinė ir turi vykti ne vėliau, kaip birželio mėnesį; kad turi būti organizuojama kasmet vis kitoje gyvenvietėje, kad į švenės organizavvimą įsitrauktų visos seniūnijos, kurios gyvenvietėje ji organizuojama, bendruomenės ir seniūnijos specialistai; kad šventė turėtų būti sąskrydžio formos (fokusas į dalyvias - bendruomenes, o ne į žiūrovą). Rajono vadovai yra pažadėję savivaldybės biudžete šventei numatyti 3 tūkst. Eur, atsakomybę už šventės organizavimą deleguojant Rokiškio rajono vietos veiklos grupei. Išankstinį finansavimą užtikrinti yra būtina dėl to, kad nacionalinio finansavimo programų rezultatai paaiškėja tik gegužės - birželio mėn. Bendruomenių atstovai pritarė pasiūlymams ir iki lapkričio 1 d. pateiks savo pageidavimus dėl bendruomenių šventės vietos.
  3. Dėl projektinės idėjos vystyti šv.Jokūbo kelią. Bendruomenių lyderiams buvo pristatyta VVG ir dar 9 partnerių  - kitų miestų ir rajonų VVG idėja vystyti šv. Jokūbo kelią. Bendruomenės - Kalvių, Kamajų, Žiobiškio, Konstantinavos, Čedasų, Suvainiškio, Panemunio, Pandėlio, -pro kurių teritorijas Rokiškio rajono savivaldybėje vestų kelias, paprašytos per spalio mėnesį apmąstyti idėją ir išreikšti jai pritarimą/nepritarimą.
  4. Dėl "Suk į kaimą" informacijos aktyvinimo. Atkreiptas dėmesys, kad bendruomenės, kaip platformos projekto partnerės, galėtų aktyviau įsijungti į duomenų rinkimą. Bendruomenės, būdamos arti verslių žmonių, pirmosios galėtų papasakoti apie platformos reklamos galimybę ir galėtų padėti šioje platformoje registruotis.
  5. Dėl dalijimosi informacija problemos. Diskutuota apie VVG pranešimus, kuriais buvo paprašytos bendruomenės pasidalinti savo informaciniuose tinkluose. Atlikus apžvalgą paaiškėjo, kad reakcija buvo vangi. Bendruomenės pripažino, kad tinkamai nesureagavo.
  6. Dėl seniūnijose paskirtų bendruomenių pagalbininkų. VVG pristatė informaciją apie savivaldybės paskirtus bendruomenių ir kitų NVO kuratorius, pasidalijo nuoroda, kur VVG tinklalapyje ieškoti kuratorių kontaktų. Paaiškėjo, kad daugelis dalyvių apie kuratorius nieko nežino.
  7. Dėl pretendento išdelegavimo į naujos kadencijos savivaldybės NVO tarybą. Kaimo NVO sektorius į naujos kadencijos savivaldybės NVO tarybą teikia R.Stankevičiūtės-Vilimienės kandidatūrą.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai