Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Kaitinančios temos: senos patirtys ir naujos galimybės

Socialinis verslas, pažangus kaimas – tai temos, kurias  rugsėjo 17 d. analizavo iš visos Lietuvos į Birštoną suvažiavusios Lietuvos kaimiškosios vietos veiklos grupės. Konferenciją „LEADER galimybės Lietuvoje ir ES - geroji patirtis“ surengė jų tinklinė organizacija – VVG tinklas.

VVG tinklo archyvo foto konferencijos akimirka.

Lietuvos VVG šiandien

LEADER, tai - viena iš keturių ES bendrijų iniciatyvų (kitos – INTERREG, URBAN, EQUAL), ES startavusi 1991 metais. LEADER skatina kaimo gyventojus ir organizacijas aktyviai dalyvauti gyvenamosios vietovės ir bendruomenės plėtros procese per skirtingų partnerių bendradarbiavimą. Šiuo metu VVG tinklas vienija 49 Lietuvos kaimiškąsias VVG ir šių metų pabaigoje minės jau 13-ąsias veiklos metines.

Konferencijos šūkis - TU esi GALImybė

VVG tinklo pirmininkė Kristina Švedaitė pradėjo savo pranešimą nuo šūkio iššifravimo: . „ „Tu esi galimybė“, nes jeigu tu žinai, kad esi galimybė – vadinasi, jau žinai daug ir tuo gali užkrėsti kitus bei daug nuveikti.“ Pranešime pristatyta VVG tinklo įgyvendinamų trijų projektų veiklos, kurios sudarė galimybes VVG tobulinti kompetencijas bei viešinti veiklas, geruosius projektų pavyzdžius. Pirmininkė paskelbė startą naujos tinklo interneto svetainės www.leadertinklas.lt.

Konferencijoje projektinėmis patirtimis dalijosi Utenos krašto VVG pirmininkė Jolita Umbrasienė, Alytaus r. VVG atstovė Henrieta Miliauskienė, Kaišiadorių r. VVG administratorė Auksė Lebeckienė, Trakų krašto VVG pirmininkė Alvyda Kazakavičiūtė-Staniunaitienė

Konferenciją sveikino Žemės ūkio ministerijos 2-ojo Europos Sąjungos paramos skyriaus patarėja Ilona Javičienė, Nacionalinės mokėjimo agentūros Kaimo plėtros ir paramos regionams departamento LEADER priemonių skyriaus vedėja Virginija Liukpetrytė, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Verslo ir kaimo vystymosi tyrimų instituto prof. dr. Vilma Atkočiūnienė.

Apie socialinio verslo plėtotę pasakojo Socialinio verslo asociacijos vadovė Viktorija Bražiūnaitė ir VšĮ "Geri norai LT" vadovė  Jurgita Ribinskaitė-Glatzer.

Visos konferencijos metu dalyviai teikė pasiūlymus LEADER/VVG ateičiai, kuriuos Vietos veiklos grupių tinklas apibendrins tolimesnei diskusijai su nariais ir atsakingoms institucijoms dėl pasiūlymų realizavimo.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai