Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Ketvirtosios strategijos startui naujas šūkis - sukaimėk

Gruodžio 15 d. visas vietos veiklos grupes ir originaliausių LEADER projektų vykdytojus Žemės ūkio ministerija pakvietė į Bistrampolio dvarą, į konferenciją „Leader strategijos. Pradžia“. Lietuvos LEADER'ui šiemet sukako 20 metų. Ši ES programa kaimų gyventojams puikiai žinoma. Su šia programa, auginančia pilietinę visuomenę, stiprėjo vietos veiklos grupės, Žemės ūkio ministerija, Nacionalinės mokėjimo agentūra.

LEADER geriausių projektų garbės sąraše yra ir mūsų Kamajų bendruomenės projektas "Kamajų miestelio istorijos, poeto ir kunigo Antano Strazdo muziejaus įkūrimas". Beje, šis projektas šiemet taip pat yra įvertintas Valstybinės kultūros paveldo komisijos „Paveldo DNR“ apdovanojimu.

Rokiškio VVG atstovės Leader konferencijoje prie Kamajų bendruomenės projekto stendo, iš kairės - Jolanta Vygelienė, Kamajų bendruomenės pirmininkė, ir Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė, VVG strategijos administravimo vadovė. Neringos Čemerienės foto. 

Konferenciją sveikino Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, visi buvę ir esami vietos veiklos grupių tinklo pirmininkai, tarp kurių buvo ir šiandieninis Žemės ūkio ministro pavaduotojas Egidijus Giedraitis, kiti vietos veiklos grupių partneriai. Nuskambėjo geriausi linkėjimai iš Europos komisijos LEADER plėtros koordinatorės Ivonos Listvan.


Šalies vietos veiklos grupių LEADER patirtis – jau trys įgyvendintos vietos plėtros strategijos. Per vietos žmonių iniciatyvas išsipildė bendruomeninių ir kitų nevyriausybinių organizacijų idėjos, remiamas kaimo verslas, ypač naujos darbo vietos kaimiškose gyvenvietėse. Visos vietos veiklos grupės stovi prie ketvirtosios strategijos starto. Ir šiam procesui VVGT pirmininko pavaduotoja Kristina Švedaitė pasiūlė linksmą ir prasmingą šūkį „Sukaimėk“.

Per konferenciją vyko Leader produktų mugė. VVGT valdybos nariai, vadovaujami pirmininkės Helenos Naglazienės“ visiems dalyviams padalino po Kalėdų dovanų kojinę su šviesiais palinkėjimais.

VVGT informacija

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai