Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Laisvės kovų maršrutą išbandė „Ąžuoliuko“ vaikai

VšĮ „Savas Rokiškis“ ir Rokiškio krašto muziejus birželio 21 d. Rokiškio mokyklos – darželio „Ąžuoliukas“ vaikams surengė „Laisvės kovų“ maršruto bandomąjį apvažiavimą.

Keliavo 7-11 metų vaikai, todėl buvo pasirinkta tik 4 valandų maršruto dalis, aplankyti tik patys vizualiausi maršruto objektai – tremtinių memorialinis paminklas Rokiškyje, partizanų bunkeris Plunksnočių miške, Panemunio „Angelas“, Vasario 16–osios akto signataro, Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko, kun. Vlado Mirono tėviškė Kuodiškiuose, memorialas Birželio sukilimo dalyviams Obeliuose ir Obelių laisvės kovų muziejus.

“Ąžuoliuko” mokyklos-darželio auklėtiniai visose aplankytose vietose paliko po savo piešinį. Ir nors nėra lengva ankstyvame amžiuje nesipainioti žodžiuose, nupasakojant kelionės šiuo maršrutu įspūdžius, bet tai, prie ko prisiliesta ir kas pamatyta, rado vietą vaikų atmintyje, kaip ir žodžiai „signataras“, „bunkeris“, kaip garsiai išsakytas noras tapti Lietuvos policininku, kariu, kaip visų drąsiai traukiamas Lietuvos himnas.

VšĮ „Savas Rokiškis“ ir Rokiškio krašto muziejus  „Laisvės kovų“ maršruto bandomuosius važiavimus pradėjo pernai – maršrutas tęsiasi 130 km Rokiškio rajono teritorija ir trunka apie 7 val. Maršrutas kol kas tik kuriamas, šiemet „Savas Rokiškis“ maršrutui įgarsinti finansinės paramos sulaukė iš Kultūros ministerijos. Talkininkai prie šio maršruto įgarsinimo ir populiarinimo bus Rokiškio rajono gimnazistai, darbai prasidės nuo rugsėjo mėnesio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai