Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Levandų Vanagynė įkvepianti aplinka šventei

Keturios rankos, keturios akys ir penkeri metai darbo – taip Levandų Vanagynės – senos sodybos, atgaivinimo planą apibūdino viena iš šio sumanymo autorių Kotryna Laucytė (nuotraukoje). Pirmoji akių ir rankų pora yra jos pačios, o antroji - jos mamos Dalios Laucienės.

 

Iš pradžių dvi moterys sodybą Vanagynės kaime, Juodupės sen., tvarkė, kaip šeimai mielą poilsio ir susitikimų vietą. Bet po truputį ši stilinga erdvė virsta edukacijų, fotostudijos ir ypatingų švenčių verslu. Kotryna įgyvendina projektą „Levandos Vanagynėje“, finansuojamą iš Rokiškio kaimo strategijos 2014-2020 lėšų. Plačiau apie projektą čia

Sodybos vystymo temai buvo pasirinktos levandos – ilgai žydintys, nelepūs, pakeliantys permainingus lietuviškus orus augalai. Iš šių lakiu kvapu svaiginančių augalų suformuota amfiteatrinė sodybos terasa. Sodybą juosia pušynas. Iš kuklių finansinių išteklių, bet su didele kūrybine įtaiga formuojamos sodybos smulkios detalės ir pagrindiniai statiniai  - senas namas ir klojimas. Atveri duris ir jauti tarsi prancūziško, tarsi senojo lietuviško kolorito ritmą. Čia dera nauja ir senoji forma, gamtinė ir gamyklinė idėja.

Rokiškyje Kontryna dar yra žinoma, kaip interjero projektuotoja - dizainerė ir švenčių dekoratorė, o jos mama Dalia J.Tumo Vaižganto gimnazijos bibliotekininkė.

R.Stankevičiūtės-Vilimienės fotopasakojimas

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai