Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Netekome Audronės Baltuškaitės

1954-04-02 - 2020-09-17

Rugsėjo 17-ąją netekome draugės, kolegės, aktyvios visuomenininkės, šilto ir nuostabaus, niekada neatsisakančio padėti žmogaus - Audronės Baltuškaitės. 

Reiškiame užuojautą visiems artimiesiems ir draugams.

Liūdi visa nevyriausybinių
organizacijų bendruomenė

 

Pašarvota gedulo namuose prie viešbučio "Pas Angelę" (Panevėžio g. 7A, Rokiškis)
Atsisveikinimas nuo penktadienio 10 val. iki šeštadienio 15 val.
Šv. Mišios Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje šeštadienį nuo 10 val.
Laidojama Kalneliškių kapinėse.

 

 

Biografija

1961-1972 m. mokėsi ir baigė vidurinę mokyklą Rokiškyje (dabar - Juozo Tumo-Vaižganto gim.)

1972-1976 m. studijavo Vilniaus universitete fizikos-astronomijos specialybę.

1976 m. profesinę karjerą pradėjo pedagogine veikla Rokiškio vidurinėje mokykloje, vėliau - partinėse institucijose.

1988 m. pasirinko Atgimimą, tapo aktyvia permainų kūrėja Rokiškio rajone - buvo Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio Rokiškio iniciatyvinės grupės narė. Vėliau - sąjūdžio Rokiškio tarybos sekretorė. Po 1991 m. rinkimų buvo Seimo nario Egidijaus Klumbio (keltas sąjūdžio) padėjėja.

Nuo 1994 m. jos kelias pasuko į žurnalistiką - dirbo "Panevėžio ryto", "Gimtojo Rokiškio" redakcijose. Tačiau net ir nebedirbdama redakcijose su žurnalistine veikla, o ypač su fotografija Audronė niekada nesiskyrė.

Nuo 2007 m. įveikusi konkursą buvo paskirta Rokiškio r. Jūžintų seniūnijos seniūne. Ir dirbo šiuose pareigose iki 2019 m. 

Jos karjera valstybės tarnyboje sutapo su jos, kaip nevyriausybininkės kaimo plėtros srityje, laikotarpiu. 13 metų Audronė dalijosi savo laisvalaikiu, kompetencijomis su Rokiškio rajono vietos veiklos grupe. Buvo viena iš Rokiškio r. VVG pradininkių, aktyviai įsijungė į dviejų strategijų "iš apačios" kūrimą Rokiškio krašto kaimui.

Nuo 2019 m. Audronė dirbo Rokiškio rajono vietos veiklos grupėje: iš pradžių projektų administratore, vėliau - viešųjų ryšių specialiste. 

2020 m. Audronė buvo paskirta VšĮ "Savas Rokiškis" vadove. Organizacijos, kurią įkūrė VVG ir kuri rūpinasi maršrutų po Rokiškio kraštą kūrimu. Paskutinis Audronės svarbus darbas - parengta 11 esė apie iš Rokiškio krašto kilusius poetus ir rašytojus. Šie esė bus paskelbti 2021 m. VVG kalendoriuje.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai