Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Nuskambėjo pirmoji Rokiškio bendruomenių šventė

Visą šeštadienį Juodupėje, mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje, ūžė bendruomenių ir amatų konferencija – mugė „Tik kartu mes sėkmingi“. Šventės kulminacija tapo iš bendruomenių susivežtų sausainukų sulipdytas bendrystės korys, kurį vėliau visi bendrai ir išsidalino. Šventę finansavo Žemės ūkio ministerijos bendruomenių stiprinimo programa.

Pirmoji šventės dalis buvo skirta įkvepiantiems pranešimams. Vyko konferencija, aptarti artėjančio naujo strateginio laikotarpio gairėms. 

Pranešimai

1. Viešųjų paslaugų perdavimas NVO (spausti čia)

2. Turistinės vietovės pozicionavimas: Rokiškio rajono atvejis (spausti čia)

 

Bendrai nuotraukai prie bendrystės korio. Valentino Morkūno ir Audronės Baltuškaitės nuotraukos.

 

„Pupelės“ savininkės, VVG valdybos narės Lauros Viduolytės – Pupelienės įsteigtas prizas už daugiausiai prikeptų sausainukų iškeliavo Onuškio ir Didsodės bendruomenėms, iškepusioms bene po 5 kilogramus. Šios bendruomenės pasidalino po 50 Eur vertės kavinės „Pupelė“ kuponus. Nors daugiausiai sausainukų pagal svorį prikepė Aleknos, tačiau jos dėl „interesų konflikto“ (L. Viduolytė – Pupelienė buvusi šios bendruomenės pirmininkė) nedalyvavo kovoje dėl pagrindinio prizo.

Didsodės ir Onuškio atstovės džiaugiasi iškepusios daugiausiai sausainukų

Sulipdytas didžiulis kalnas – korys iš Rokiškio rajono savivaldybės mero Ramūno Godeliausko ir L. Viduolytės – Pupelienės rankų porcijomis iškeliavo po bendruomenes ir visus norinčius pasivaišinti.

Rokiškio rajono VVG savanorė Rugilė Balčiūnaitė entuziastingai prisiėmė pareigą suregistruoti visus šventės dalyvius ir papasakoti apie VVG, "Savo Rokiškio" ir "Suk į kaimą" organizacijų daugelį įgyvendintų sumanymų.


Juodupės – mažosios kultūros sostinės bei mero paskelbtiems bendruomenių metams surengta šventė prasidėjo nuo konferencijos.

Konferencijoje apie viešųjų paslaugų perdavimą NVO ir pilotinius projektus savivaldybėse pasakojo „Verslios Lietuvos“ projektų vadovė Aušra Paulauskaitė.

„Socialinis verslas. Įjunk poveikį“ pranešimą skaidrėse rasite čia.


Apie turizmo problemas rajone įžvalgas pateikė Rokiškio turizmo ir tradicinių amatų informacijos ir koordinavimo centro specialistė Ingrida Kujelė.

I. Kujelės pranešimą "Turistinės vietovės pozicionavimas: Rokiškio rajono atvejis" rasite čia

Linininko praktiko kelią ir linų sėmenų naudą organizmui aptarė praktikas Bronislavas Liubomiras Vošteris.

Rokiškio rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Raimonda Stankevičiūtė – Vilimienė trumpai pristatė rajone vykdomos apklausos apie viešųjų paslaugų poreikį ir idėjas analizę. Vyko trumpa diskusija apie tai, kokių viešųjų paslaugų trūksta bendruomenių veiklos teritorijose, ir kaip jos galėtų įsitraukti į jų teikimą.

Po konferencijos visus sukvietė kraštiečių Elenos Tervidytės fotografijų paroda ir arfininkės Giedros Julijos Tutkutės koncertas.

Kol vyko paroda ir koncertas, Juodupės parke jau šurmuliuoti pradėjo bendruomenių amatininkų bei tautodailininkų mugė. Juodupės seniūno Valdo Adamonio ir Juodupės miestelio bendruomenės pirmininko Zenono Viduolio pagalba parke įsikūrė rajono bendruomenių ir amatininkų kiemeliai. Į edukacines programas kvietė tautodailininkų asociacijos nariai.

Laibgalių bendruomenės atstovės.

Šventę „Tik kartu mes sėkmingi“ pradėjo Juodupės gimnazijos mokiniai Karolina Žeimytė ir Nojus Juchno, pristatę ištrauką iš Juodupės – mažosios kultūros sostinės programos.

Šventę savo vedimu papuošė Rokiškio rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Raimonda Stankevičiūtė - Vilimienė ir Rokiškio rajono administracijos direktoriaus pavaduotojas, VVG narys Valerijus Rancevas


Šventę sveikino meras Ramūnas Godeliauskas ir Juodupės miestelio bendruomenės pirmininkas Zenonas Viduolis (dešinėje).



Pasveikinti susirinkusiųjų atvyko ir Seimo nariai Raimunas Martinėlis  bei Jonas Jarutis ( viduryje), bendruomenininkas Vidmantas Kanopa (kairėje)

Susirinkusieji buvo sužavėti talentingos kraštietės Rasos, Dainiaus ir Saliutės Petručionių šeimos atliekamais instrumentiniais kūriniais.

Šventės dalyje „Talentas be sienų“ pasirodė Rokiškio rajono neįgaliųjų draugijos vokalinis ansamblis „Laukuva“, Juodupės gimnazijos moksleivės Deila Aleksiejūtė, Viktorija Nikonova, Amanda Belova, Juodupės kultūros centro senjorų ansamblis „Volungė“, Juodupės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis, Kaimo kapela „Juodupėla“, liaudiškos muzikos kapela „Vyžuonta“, Rokiškio krašto vaikai Viktorija Krivickaitė ir Olivija Kalnietytė.


Koncertą – mugę vainikavo padėkos iš mero R. Godeliausko visiems dalyvavusiems ir šventę kūrusiems kartu.

Padėka Rokiškio rajono bendruomenių asociacijos pirmininkei Irinai Kalnietienei

Šventę nuostabiais kardeliais parėmė Onuškio bendruomenės pirmininkė Elena Blažienė.

Rokiškio kaimo bendruomenių šventė „Tik kartu mes sėkmingi“ vykdė Rokiškio rajono bendruomenių asociacija, Rokiškio rajono vietos veiklos grupė, Rokiškio tautodailininkų asociacija, Rokiškio rajono neįgaliųjų draugija.
Šventę finansuoja Žemės ūkio ministerija ir Rokiškio rajono savivaldybė.
Šventę rėmė „Gimtasis Rokiškis“, „Rokiškio Sirena“, kavinė „Pupelė“, ŽŪB „Audrupio paukštynas“, UAB „Lašų duona“.

Už neformalų požiūrį į bendrystę nuoširdi padėka Rokiškio kultūros centrui ir Kriaunų seniūnijai. 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai