Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Piligrimai finišavo Rokiškyje

Pirmomis gruodžio dienomis Rokiškyje vyko paskutiniai Rokiškio r. VVG vykdomo projekto "Kultūros piligrimų kryptis - Rokiškio kraštas" renginiai. Parodos - koncertai svečiavosi Rokiškio Šv. Mato bažnyčioje ir Rokiškio rajono savivaldybėje.


Remontuojamoje Šv. Mato bažnyčioje piligriminio maršruto prastatymas sudomino ir Rokiškio rajono merą Ramūną Godeliauską (G. Kujelio foto)

"Gaila, kad spaudžiant terminui, projektinius renginius teko organizuoti rudenį, kuomet šalta ir žmonių mažiau. Tačiau parodos - koncertai pasiteisino, ir pagal galimybes jau dabar turime prašymų organizuoti parodas kitą vasarą didžiųjų atlaidų metu. Pasitelkdami savanorius, mes būtinai taip ir padarysime", - tęsti piligriminio maršruto po Rokiškio kraštą populiarinimą įsipareigojo projekto vadovė Milda Ulevičienė. M. Ulevičienė informavo, kad žiemą paroda svečiuosis Rokiškio krašto muziejuje ir Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje.

Nors projektas baigėsi, tačiau piligrimų maršrutas jau sukeltas į svetainę www.savasrokiskis.lt. Ten galima rasti ne tik patį maršrutą, bet ir išsamius istoriko pranešimus, nuotraukas, kitus lankytinus objektus ir edukacijas. Norintys pažinti sakralinį krašto paveldą, pasinaudoję pateikiama informacija, gali ir patys susiplanuoti kelionę.

Projekto metu parodos - koncertai vyko 8 bažnyčiose, seniūnijoje ir Rokiškio rajono savivaldybėje. Projekto vykdytojai kartu su partneriais ir savanoriais patys apkeliavo 192 km. maršrutą, prisiminė ir kitiems pristatė per 20 iškiliausių iš Rokiškio kilusių dvasinių, religinių objektų ir statinių, bendravo su vietos bendruomenėmis ir dvasininkais.

Piligrimų maršruto idėją remia Lietuvos kultūros taryba ir Rokiškio rajono savivaldybė. Idėją įgyvendina Rokiškio rajono vietos veiklos grupė su partneriais Rokiškio krašto muziejumi, kaimų, miestelių bendruomenėmis ir Rokiškio dekanato bažnyčiomis.

 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai