Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Romerio universiteto vadovai susitiko su Rokiškio römerininkais

Spalio 21 d. Bagdoniškyje profesoriaus Mykolo Römerio artimųjų iniciatyva Mykolo Romerio universiteto rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė ir vicerektorius doc. dr. Saulius Spurga aplankė Bagdoniškį. Svečius į profesoriaus Mykolo Römerio gimtinę atlydėjo profesoriaus dukros Jadvygos sutuoktinis Vytautas Vitkauskas. Čia Bagdoniškyje įvyko pirmoji pažintis tarp profesoriaus atminimo išsaugojimo entuziastų universitete ir Rokiškio krašte. Susitikime Rokiškio krašto neformalų römerininkų ratą atstovavo Kunigo švietėjo Jono Katelės labdaros - paramos fondo vadovas Leonardas Šablinskas ir Rokiškio rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė.

R.Stankevičiūtės-Vilimienės foto (iš dešinės): I. Žalėnienė, S.Spurga ir L.Šablinskas.

Universiteto vadovai apžiūrėjo profesoriaus namą, parką, išklausė rokiškėnų pasakojimų apie įvairių organizacijų  - Obelių gimnazijos, J.Keliuočio viešosios bibliotekos, Kunigo švietėjo Jono Katelės labdaros - paramos fondo ir VVG, -jau žengtus pirmuosius žingsnius gaivinant profesoriaus atminimą Rokiškio krašte. Papasakojo, kad ir universitetas organizuoja įvairias veiklas, skatinančias domėtis M.Römerio veikla ir asmenybe. Visi dalyviai pritarė, jog reikia konsoliduoti pastangas prasmingai įveiklinant profesoriaus Mykolo Römerio gimtinę ir kad šios jungties vėliavininku galėtų būti universitetas. 

Rektorė I.Žalėnienė patvirtino, kad universitete yra ne vienas mokslininkas, stipriai simpatizuojantis profesoriaus asmenybei ir pasirengęs įvairiais darbais prisidėti, taip pat ir studentai - mielai sutiktų įsitraukti į įvairias savanoriškas veiklas. Universiteto vadovai pasisiūlė lapkričio pirmąją savaitę entuziastus, siekiančius įvairiomis iniciatyvomis gaivinti profesoriaus atminimą, universitete sukviesti į bendrą susitikimą. Per susitikimą būtų aptartos ir suplanuotos jau kitais metais vyksiančios minkštosios veiklos bei ateities investicinės iniciatyvos.

Universitetas šiemet minėdamas 140-ąsias profesoriaus, Lietuvos konstitucinės teisės kūrėjo Mykolo Römerio (1880-1945) gimimo metines parengėme elektroninį leidinį „Mykolui Römeriui – 140“ (spausti čia).

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai