Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Struvės tema devynių šalių konferencijoje Estijoje

Balandžio 23 - 26 dienomis Estijoje, Tartu ir Simunoje, vyko tarptautinė konferencija "Struvės kelio tinklas" (Struve Route Network). Kartu su devynių šalių delegacijomis Lietuvos Struvės geodezinio lanko punktus atstovavo Rokiškio VVG finansininkas Valentinas Morkūnas ir viešųjų ryšių specialistė Milda Ulevičienė.

3 dienas vykusi konferencija buvo gausi ne tik pranešimų, Struvės punktų ir įdomių objektų lankymo, bet ir patirties bei naudingų pažinčių.

Senas partneris ir draugas, Estijos Pandiverės PAIK atstovas Aivaras Ninemagi (pirmas iš kairės), kaip niekas kitas gyvena Struvės tema. Jis ir pagrindinis konferencijos, vykdant projektą "Struvės kelio tinklas" organizatorius ir koordinatorius.

 

M. Ulevičienės ir V. Morkūno foto pasakojimas

A. Ninemagi į traptautinę konferenciją Struvės geodezinio lanko tema sukvietė gausų būrį partnerių, kuriuos vienija į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas objektas. Iš 10 šalių, per kurį tęsiasi lankas, nebuvo tik Moldovos atstovų. Į Estiją atvyko Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Rusijos, Latvijos, Lietuvos, Baltarusijos ir Ukrainos atstovai ir projekto partneriai.

Tartu Universiteto bibliotekoje pranešimus skaitė mokslų daktaras Tonu Vikas (Nuo radioastronomijos iki geodezijos). Geodezinio punkto padėtimi Latvijoje pasidalino Ivars Liepinš, Latvijos Geodezijos departamento direktorius. Ukrainos Geodezijos tarnybos vadovas Oleksander Sofienko apžvelgė šios šalies pasiekimus. Mokslų daktarė Riin Alatalu iš Estijos menų akademijos lygindama Struvės geodezinį lanką su kitais į UNESCO pasaulio paveldą įtrauktais objektais pabrėžė, kad vietiniams reikia įdėti daug pastangų ir darbo, kad įtraukti objektai pasiteisintų, reikia ne tik pačio objekto, bet ir kitų įtraukiančių veiklų.

 

Antros dienos konferencija persikėlė į Simunos bendruomenės namus. Susirinkusiuosius nuotaikingai pasveikino vietinė kapela. Pandiverės PAIK pirmininkas Indrek Keskula (nuotraukoje iš dešinės) pasidžiaugė, kad tokio lygio konferencija - pavyzdys jaunimui, kaip skirtingos šalys vertina Struvę ir kaip įamžina ir įveiklina taškus.

 

Pranešimai internetinėje erdvėje

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai