Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Su jaunimu aptarti aktyvesnės komunikacijos pasiūlymai

Birželio 27 dieną VšĮ Jaunimo centras poilsio bazėje Žiobiškyje vietos veiklos grupės pirmininkė Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė su šioje bazėje stovyklaujančiu Rokiškio krašto jaunimu aptarė Strategijos ir kitų VVG iniciatyvų komunikacijos galimybes.

Reklamos plakatai - išskirtiniai

12-16 metų Rokiškio krašto jauni žmonės, išklausę informaciją apie Rokiškio kaimo strategiją 2014-2020, VVG inicijuotus turistinių maršrutų projektus, ketinamus įgyvendinti projektus, susijusius su Lietuvos Nepriklausomybei nusipelniusių žmonių tėviškių populiarinimu, pasidalijo savo mintimis ir patarimais, kokias priemones naudoti, kad žinia apie projektų idėjas pasiektų žmones.

Jaunimas siūlė naudoti daugiau išorinės išskirtinės, nenuobodžios gatvės reklamos autobusų stotelėse, stenduose, ekranuose. Efektyvi reklama būtų ir vietos laikraščiuose, pasirodo, bent 28 proc. renginio dalyvių skaito rajono laikraščius: „Gimtąjį Rokiškį“ ir „Rokiškio sireną“, beje, ne tik elektroninę, bet ir popierinę versijas.

Reikia šiukšliadėžių ir dviračių takų į gyvenvietes

Kalbant apie turistinius maršrutus ir turistinį patrauklumą, jaunuoliai atkreipė dėmesį, kad Rokiškio pagrindinėse gatvėse – Respublikoje, Kauno ir kt. – nenormaliai trūksta šiukšliadėžių; dalijosi patarimu, kad ypatingų šiukšliadėžių nereikia, lai būna betoninės (nepavogs), bet jos turi būti. Išsakė nesusipratimą ir dėl dviračių takų: dviračių takas į Kavoliškį turėtų būti užbaigtas iki pat gyvenvietės, o į Bajorus -  rekonstruotas, - jaunuoliai patikino, jog sutvarkyti dviračių takai juos labai skatintų aktyviau važinėti iš aplinkinių gyvenviečių į Rokiškį dviračiais. Turistams dviračių maršrutai kaimiškose teritorijose turėtų būti planuojami ne pagrindiniais keliais, bet miškeliais, kad keliaujantys žmonės turėtų progą pasigrožėti gamta, be to, tokie keliai saugesni dviratininkams eismo požiūriu.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai