Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

VVG nariai draugauja ir keičiasi unikalia patirtimi

VVG narė Laimutė Sadauskienė, šalia savo daugiau nei 20-metį gyvuojančios konditerijos įmonės, 2018-2019 metų sandūroje įkūrė Kalėdų Senelio šakočių kepyklėlę. Sausio 5 d. į šią kepyklėlę pasisvečiuoti pakvietė VVG narės "Katalėjos" šeimynos vaikus. 

Laimutė Sadauskienė moko "Katalėjos" šeimynos vaikus, kaip sukurti konditerinį tradicinį baravyką.

Linksmas susitikimas baravykų ir šakočių kepyklėlėje užsitęsė gerą pusdienį. Vaikai glaistais ir konditeriniais papuošimais entuziastingai dabino saldžiuosius baravykus, eglutes, prie karščiu alsuojančios krosnies ištvermingai augino šakotį. Gausios "Katalėjos" šeimynos mama Jekaterina ir tėtis Igoris vaikų vardu nuoširdžiai dėkoja Laimutei Sadauskienei už dovanotą džiaugsmą, kalną saldžių lauktuvių.

L.Sadauskienės IĮ,  veikianti nuo 1995 m., yra viena iš svarbiausių Lietuvos tautinį paveldą - šakočių ir baravykų gamybą - pristatančių įmonių tarptautinėse parodose. Pernai įmonės kepamas šakotis pelnė Lietuvos šimtmečio šakočio titulą ir pasidabino šiuo išskirtiniu ženklu. Dabar įmonė vėl "sėdi ant lagaminų" - tradiciškai jie Lietuvai atstovaus didžiausioje pasaulyje maisto parodoje „Žalioji savaitė“, kuri sausio pabaigoje vyksta Berlyne. 

Išskirtinė yra ir VVG narė - "Katalėjos" šeimyna. Ji tokia rajone kol kas vienintelė. Čia draugiškus ir jaukius namus bei rūpestingus tėvus randa vaikai, reikalingi bendruomenės dėmesio. Šeimynoje auga per 10 įvairaus amžiaus vaikų, nuo labai rimtų gimnazistų iki į mamos ir tėvelio kojas įsikibusių mažiukų. Šeima didžiuojasi turėdama savanoriškos tarnybos karį ir keletą sėkmingai Vilniuje šiuo metu amato besimokančių moksleivių.  Šeimyna turi ne tik jaukius namus, didelį lauko žaidimų kiemą. Jame taip pat yra kūrybinė pavėsinė su raganos nameliu, kuris išradingai paslėpė šulinį, pernai vasarą tėtis Igoris ėmėsi meistrauti laivą-vasaros baseiną. Dalį didelės teritorijos šeima svajoja paversti edukacine erdve rajono vaikams. Kasdieninė rutina šiuose namuose nėra įprasta - šeimyna laiko nemažą ūkį. Yra karvių, ožkų, avių, vištų. Vaikai nuo mažens sužino, iš kur atsiranda maistas ant pietų stalo, valgo sveikus natūralius produktus ir mielai talkina ūkio darbuose. Mama Jekaterina yra subūrusi į asociaciją keletą krašto daugiavaikių šeimų, kurios tarpusavyje dalinasi informacija, žiniomis ir rūpesčiais. Ji pasirūpino užpildyti reikiamus dokumentus ir trys krašto šeimos pernai gruodžio pradžioje turėjo progą, lydimi Lietuvos Respublikos Prezidentės, aplankyti Laplandijos Kalėdų Senelį.

Akvilės ir Igorio fotopasakojimas iš viešnagės Laimutės Sadauskienės įmonėje.

 

 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai